dissabte, 9 de maig del 2009

3. SEGUIMENT I EVOLUCIÓ DE LA WEBQUEST

La realització d'una WebQuest ha esta una experiència molt creativa i voluptuosa, ja que ha anat prenent, durant la seva elaboració, un volum més enllà del món virtual que trobem a Internet. Les TIC és una eina que pot ser molt eficaç per treballar la interculturalitat dins les escoles i, per tant, dins les societats, però penso que cal que aquest informació i vivència que ens ofereix la WQ sobrepassi a altres plans de la realitat no virtuals o potencials, allà on compartim el dia a dia amb persones que formen part de la diversitat. Les noves tecnologies són creades per la societat i, per tant, són un vehicle potenciador d'aprenentatge social.

Així amb l'acció conjunta d'en Manu i la Tània hem elaborat un espai virtual o WQ sota el nom de “Convivència planetària”, on hem presentat, amb molta energia col·lectiva, una activitat per trencar amb la por dels joves a les diferències i el contacte amb “l'altre” . Per aconseguir-ho amb un nivell alt de treball envers la interculturalitat, vam iniciar “el procés” de la WQ amb una proposta als nois i noies de realitzar una cerca d'informació online (en un pla virtual) sobre els elements socials característics de diferents cultures del món, amb l'objectiu de conèixer-les més a fons, entendre la multiculturalitat, i realitzar un debat sobre la convivència i el concepte de veritat, per poder construir, finalment, una obra de teatre (en un pla no virtual) basada en un viatge d'un grup de persones de diferents orígens mundials a un nou planeta, on esdevindran conflictes que hauran de resoldre.

Ha estat interessant transmetre als joves conceptes teòrics complexos d'una forma lúdica i dinàmica amb aquesta eina multimèdia. El fet d'haver d'escriure un text comprensible per a nois i noies de 12 i 13 anys, m'ha ajudat a ordenar els conceptes teòrics que he estudiat en els mòduls de l'assignatura i a entendre'ls des d'un punt de vista més pràctic i aplicat. La meva visió de les potencialitats educatives de les TICs s'ha ampliat en recursos i eines amb un objectiu d'aprenentatge. La valoració que faig del procés d'elaboració d'aquesta PAC 2 és molt positiva, ja que ha esta una experiència on la creativitat i els coneixements més teòrics han interaccionat i han donat lloc a un espai virtual ple de noves possibilitats.

Visiteu la WQ, "Convivència planetària".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada